Aprofitant que anem de visita a L'Estartit, fem una mica de volta i ens acostem a Canapost (terme municipal de Forallac) a veure una cista i un menhir, que més tard hem sabut que no és autèntic i, per tant, no en parlarem. Gràcies Xevi per la informació!
Per arribar a la cista, anem a Canapost i allà ens ubiquem a la GI-644 que va de Vullpellac a Ullastret i la Serra de Daró. Després del quilòmetre 2 i just abans d'arribar a una rotonda, prenem el camí antic de Canapost, que surt a la nostra dreta i que retrocedeix gairebé paral·lel a la carretera. El seguim uns 570 metres i deixem el cotxe al voral del camí per prendre a peu un caminoi que duu a una casa. En pocs metres, aquest camí s'acaba al Puig d'en Roura, on trobem la cista del mateix nom.
Aquest malmès sepulcre només conserva tres lloses dempeus, donant lloc a una cambra que mesura 1 metre de longitud per 0.80 d'amplada i 1 metre d'alçada.
Va ser descoberta l'any 2004 quan els arqueòlegs Daniel Punseti, Maria José Caja i l’Escola Taller de les Gavarres es trobaven fent prospeccions a la zona per tal de delimitar el perímetre de la pedrera propera dels Clots de Sant Julià, però no ha estat objecte de cap excavació, pel que no es pot determinar la datació del sepulcre. Pot semblar medieval pel treball en una de les lloses, però, per les dimensions, nosaltres apostem a que és prehistòric, possiblement reaprofitat a era medieval.
Finalitzada la visita, anem cap a L'Estartit, que els nens han de menjar i se'ns tira el temps a sobre. Deixem per un altre dia anar a veure la pedrera. I per finalitzar, una recomanació: si teniu temps, al centre del poble, es pot visitar a més una necròpoli medieval al costat de l'església romànica de Sant Esteve.
Cista del Puig d'en Roura: 31T 505691 4646380
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada