TRANSLATOR

Últimes rutes, fitxes i actualitzacions

  • 27/04/2024: Com fa poc hem publicar una ruta a Balenyà, ara en publiquem una de propera molt i molt ràpida de fer, per a visitar un sol sepulcre, d'estil dolmen simple, però que resta prou enrunat. Aquest el trobarem al terme municipal de Collsuspina a la comarca del Moianès, Barcelona: Dolmen a Collsuspina//Fitxes del jaciments//Fotos dels jaciments.

  • 22/04/2024: Visita dolmènica a Osona, en concret a terres del terme municipal de Balenyà, a la excursió d'avui visitarem 3 sepulcres, un d'ells en estat totalment ruïnos, només en resten visibles les lloses que conformaven la cambra sepulcral, estintolades a terra al voltant d'on en el seu dia es van erigir: Dòlmens a Balenyà//Fitxes del jaciments//Fotos dels jaciments.

  • 15/04/2024: Tot anant cap a Bretanya, parem a visitar els primers grans megàlits que ja hi ha abans d'arribar a terres bretones, ens aturem al departament de Vendée, al districte de Les Sables d'Olonne, on passarem una nit. Avui visitarem 3 menhirs, 1 dolmen i el primer alineament de les vacances, i això que anàvem sense GPS, que sí, que els vam geo-localitzar, però no el vam utilitzar per a buscar-los: Megàlits al districte de Les Sables-d'Olonne I//Fitxes del jaciments//Fotos dels jaciments.

  • 05/04/2024: Republicació d'una ruta de El Catllar, al Tarragonès. Visitarem dos poblats un erigit vers l'Edat del Ferro i un altre plenament Iber, i ja que hi som, també ens aproparem a veure la vil·la romana de Centcelles, a Constantí, que segons hem pogut saber fou "erigida" a època Ibera, vers el segle II a.n.e. com a centre de producció agrícola: Poblats a El Catllar//Fitxes del jaciments//Fotos dels jaciments.

  • 27/03/2024: Fem les fitxes i re-publiquem la entrada de Poblats al Baix Maestrat, a Castelló, Comunitat Valenciana, una interessant publicació de dos poblats, un d'ells amb molt aspecte de fortificació militar i l'altre ubicat a un lloc espectacular, hem inserit imatges brutals, del web Castelló Arqueològic: Poblats al Baix Maestrat//Fitxes del jaciments//Fotos dels jaciments.

  • 11/03/2024: Continuem a França, aquest cop amb una actualització d'una ruta on vam visitar tres necròpoli, amb un total de 11 tombes, i en vam deixar un altre i un menhir a tocar, dos de les necròpoli estan prou adequades, i s'hi han fet restauracions, l'altre queda més malmesa, de fet es documenten 3 megàlits dels que només en queda 1 dempeus, tot això al districte d'Alès, a Gard, France: Dòlmens al districte d'Alès I//Fitxes del jaciments//Fotos dels jaciments.

  • 03/03/2024: Modificació dels títols de les entrades franceses, alemanyes i suïsses, per a una millor localització d'elles.

  • 02/03/2024: Actualització de la primera visita megalítica per els termes municipals de Colera i Llançà a l'Alt Empordà, Girona. En aquesta donem més informació i inserim planimetries dels tres sepulcres, que com a peculiaritat estan erigits amb quars blanc, fet que els fa prou diferents al que estem avesats: Dòlmens a Colera I i Llançà I//Fitxes del jaciments//Fotos dels jaciments.

  • 02/03/2024: Actualització de totes les fitxes que teníem a França i la de Noruega: Fitxes del jaciments.

  • 25/02/2024: Actualització amb més informació, i la creació de les fitxes associades als jaciments d'aquesta bonica ruta per les terres osonenques de Tavertet, on podrem admirar quelcom dels sepulcres més antics de Catalunya, amb proves radio-carbòniques del 5264-5013 a.n.e., tot i que els sepulcres es col·loquen, segons els experts, vers el 4500-3900 a.n.e.: Dòlmens i balmes a Tavertet II.

  • 15/02/2024: Nova ruta, part a cotxe i part a peu, al Solsonès, visitarem els termes municipals de Navès, Pinell de Solsonès i Olius. Veurem un parell de sepulcres, un d'ells molt destrossat, l'altre al contrari, és molt interessant, peculiar i bonic, també veurem un parell d'assentaments ibers, un en forma de poblat, i l'altre com a centre socio-econòmic agrícola de la zona: Dolmen a Navès IV i Pinell IV, i poblats a Olius III//Fitxes del jaciments//Fotos dels jaciments.

  • 23/01/2024: Actualització de la entrada del poblat de l'Edat del Ferro de Castellvell, que ha estat reutilitzat fins a l'era medieval, i en el que també alguna pinzellada moderna. Es troba al terme municipal d'Olius, al Solsonès, Lleida. L'actualització és amb motiu de la producció de la fitxa associada: Poblat a Olius//Fitxes del jaciments//Fotos dels jaciments.

  • 20/01/2024: Actualització de la segona vegada que vam anar a la zona de Navès, visitarem dos sepulcres, més ben dit, de dues cistes solsonianes, una d'elles molt possiblement modificada a posteriori. Faltaran els enllaços a les rutes properes, que també estem ampliant i creant: Dòlmens a Navès II//Fitxes del jaciments//Fotos dels jaciments.

  • 10/01/2024: Inserim al blog totes les fitxes dels jaciments visitats a Burgos: Fitxes del jaciments

  • 31/12/2023: Actualització de plànol. Tot i que anem inserint nous jaciments poc a poc, informem que hem posat una bona quantitat de cop, ara a la comarca nord-catalana, francesa, del Conflent. Són 6 dòlmens i 3 gravats: Localització dels jaciments

  • 22/12/2023: Ampliació i actualització de l'entrada de dòlmens a Rubió i Santa Coloma de Queralt, amb dues tombes més, una d'elles molt malmesa, però excavada, i reconeguda com a tomba de l'Edat del Bronze, un altre amb restes prou evidents i una ciutat ibera. Pel que ara el nom de la publicació serà: Dòlmens a Rubió i Santa Coloma de Queralt, i ciutat a Els Prats de Rei

  • 17/12/2023: Actualització d'una visita al vell mig del urbanisme de Gavà, parlem de les mines per galeria de Can Tintorer... les úniques mines de variscita de època neolítica trobades a Europa, i de les que el seu material extret s'han recuperat restes arreu del continent: Mines a Gavà//Fitxes del jaciments//Fotos dels jaciments.

  • 06/12/2023: Ampliació de la ruta a la ciutat ibera d'Ullastret, ara la ruta passa a ser el conjunt d'Ullastret, on pel moment visitem les dues ciutats importants, que es troben a 300/400 metres en línia recta, dues pedreres, una necròpoli, i esmentem la zona on es poden trobar diferents restes d'habitats peribles d'aquesta època, que òbviament, sense ser arqueòlegs, ni tenir la ubicació exacte, no els vam veure: Conjunt d'Ullastret//Fitxes del jaciments//Fotos dels jaciments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada