TRANSLATOR

Últimes rutes publicades i actualitzacions

 • Actualització amb noves fotografies, planimetries i mes informació dels monuments megalítics que hi ha a Dosrius, un hipogeu i un menhir, d'inicis del Calcolític. L'hipogeu és certament prou impressionant, amb una quantitat d'enterraments i material lític recuperat prou espectacular: Hipogeu i menhir a Dosrius.
 • Poblat a Sant Just Desvern, l'anomenat com a Penya del Moro. És un poblat de transició de la prehistòria i la protohistòria, ja que es documenta activitat a finals del Bronze, però la seva màxima esplendor fou a l'era ibera... inclús s'hi ha trobat una plaqueta de plom amb quelcom escrit en aquesta encara desconeguda llengua: Poblat a Sant Just Desvern i Sant Feliu de Llobregat.
 • Ruta a França tornant de Suïssa, on visitem un dolmen del qual hem trobat molt poca informació, tot i que ens consta que ha estat excavat, i un hàbitat celta, amb estudis que el col·loquen temporalment utilitzat a etapes neolítica o calcolítica: Dolmen a Ardèche II i hàbitat a Drôme.
 • Petita ruta megalítica pel departament francès d'Aude, visitant dos dòlmens i un menhir: Megàlits a Aude V.
 • Interessant visita al poblat del Castellot, a Bolvir de Cerdanya. Jaciment habitat des de l'Edat del Bronze, tot i que la seva màxima esplendor va ser a les eres ibera i romana-republicana: Poblat a Bolvir de Cerdanya.
 • Ruta a l'Aveyron francès: la vuitena a aquest departament, i la número 300 del blog, veiem set dòlmens, però no hem pogut trobar gaire informació d'ells. Si trobem quelcom, actualitzarem: Dòlmens a Aveyron VIII.
 • Seguim per terres suïsses i, tot i que és dia de trànsit entre dues regions prou llunyanes, pugem muntanya amunt al cantó de Valais per a visitar la pedra amb gravats de La Pierre des Sauvages, a la localitat de Saint Luc: Inscultures a Valais I
 • Seguim a l'Aveyron francès, maca visita aquesta d'avui, amb 5 dòlmens, cinc rèpliques d'estàtua-menhir, un gravat, una necròpoli visigoda...- a més hi ha un poblat i una premsa que no vam veure: Megàlits a Aveyron VII.
 • Visita al Poblat de Castellvell, a les rodalies de Solsona, però al terme municipal d' Olius. És un poblat molt interessant per la seva continuada ocupació, pel que la superposició de les diverses etapes, el fan com a mínim curiós i representatiu de cada era: Poblat a Olius.
 • Primer dolmen d'aquest gran terme municipal de les Valls d'Aguilar, en seguiran uns quants més en següents actualitzacions, ja els tenim controlats... avui, però, encetem aquest terme amb el dolmen de la Fossa del Moro de la Guàrdia d'Ares: Dolmen a Les Valls d'Aguilar II.
 • Actualització d'una antiga ruta amb un possible dolmen. Tot i això, encara ens en faltarà un d'aquesta. La ruta en sí val molt la pena, digna de fer a peu, el lloc és molt maco, tot i que es pot fer amb cotxe, ja que hi ha una pista amb prou bon estat: Dòlmens a Montferrer i Castellbò I.
 • Visita al poblat de La Moleta del Remei a Alcanar, creat a l'edat del Ferro i utilitzat durant tot l'Iber. Disposa d'unes curioses construccions, existents a pocs poblats d'aquesta era: Poblat a Alcanar.
 • Avui visitem dos poblats Ferro - Ibera de la Comunitat Valenciana. Són molt interessants, cadascun per les seves raons, però la veritat és que són diferents del típic poblat iber que hem vist fins a dia d'avui: Poblats al Baix Maestrat.
 • Visita dolmènica al cantó suís de Basel-Landschaft, visitarem dos sepulcres, tot i que cercant informació hem trobat que en realitat en són tres. Tots ells ben a prop de Basilea: Dòlmens a Basel-Landschaft.
 • Cinquena ruta megalítica a Fitor, que anirem ampliant quan veiem les inscultures i sepulcres que hi ha a la zona. Avui, però, només veiem un menhir i un dolmen al terme de Forallac: Megàlits a Fitor V.
 • Primera ruta dolmènica per Alemanya, visitarem dos sepulcres i tres menhirs, tots ells de cultura Horgen, aquesta es col·loca temporalment vers el 3400 -2800 a.n.e.. La veritat, són prou peculiars aquests sepulcres: Megàlits a Baden-Württemberg.
 • Per a acabar l'any i gaudir de les vacances de Nadal, ens escapem al sud de França i aprofitem per a visitar algun dels megàlits de Banyuls i Cerbère. A més, gaudim de les vistes i l'encant dels seus pobles costaners. Tot i que ens vam deixar coses per veure, visitem els dòlmens de Coma Estapera i Coll de de la Creu, i el menhir de Perafita: Megàlits als Pyrénées Orientales IX.
 • Visita al poblat iber d'Els Estinclells, a terres de l'Urgell, concretament a Verdú. Un antic nucli força curiós, diferent del típic estil de poblat iber al que estem acostumats: Poblat iber a l'Urgell.
 • Viatge a Suïssa que va donar per molt. Avui, però, només visitem un sepulcre, el de la Pierre Percée... sepulcre d'estil Schwörstadt, estil típic de la zona fronterera entre França, Suïssa i Alemanya: Dolmen al Jura.
 • Actualització d'una antiga entrada, no és que inserim molta més informació, només una planimetria d'un túmul i un sepulcre més de la zona, el de Bac d'Amunt: Megàlits als Pyrénées Orientales V.
 • Tornant de França, visitem el dolmen de Comes Llobes de Pils, un megàlit del Neolític, que es troba bastant a prop de la carretera... n'hi ha més a la zona que encara no hem vist, però avui amb els nens i la gana que portaven, només veurem aquest: Dolmen de Comes Llobes de Pils.
 • Avui tornem a la cambra pirinenca de Serra Cavallera... 7 anys més tard de la nostra primera visita, i amb els nens... i una cosa he de dir... la pujadeta aquest cop em semblava molt més bèstia que la vegada anterior!!! Seran els anys?? Els nens com si res!!! Tot per veure aquest dolmen simple del Calcolític, força curiós, ja que les lloses són vermelles: Dolmen de la Serra Caballera.

Cap comentari:

Publica un comentari