TRANSLATOR

Últimes rutes, fitxes i actualitzacions

 • 25/02/2024: Actualització amb més informació, i la creació de les fitxes associades als jaciments d'aquesta bonica ruta per les terres osonenques de Tavertet, on podrem admirar quelcom dels sepulcres més antics de Catalunya, amb proves radio-carbòniques del 5264-5013 a.n.e., tot i que els sepulcres es col·loquen, segons els experts, vers el 4500-3900 a.n.e.: Dòlmens i balmes a Tavertet II.

 • 15/02/2024: Nova ruta, part a cotxe i part a peu, al Solsonès, visitarem els termes municipals de Navès, Pinell de Solsonès i Olius. Veurem un parell de sepulcres, un d'ells molt destrossat, l'altre al contrari, és molt interessant, peculiar i bonic, també veurem un parell d'assentaments ibers, un en forma de poblat, i l'altre com a centre socio-econòmic agrícola de la zona: Dolmen a Navès IV i Pinell IV, i poblats a Olius III//Fitxes del jaciments//Fotos dels jaciments.

 • 23/01/2024: Actualització de la entrada del poblat de l'Edat del Ferro de Castellvell, que ha estat reutilitzat fins a l'era medieval, i en el que també alguna pinzellada moderna. Es troba al terme municipal d'Olius, al Solsonès, Lleida. L'actualització és amb motiu de la producció de la fitxa associada: Poblat a Olius//Fitxes del jaciments//Fotos dels jaciments.

 • 20/01/2024: Actualització de la segona vegada que vam anar a la zona de Navès, visitarem dos sepulcres, més ben dit, de dues cistes solsonianes, una d'elles molt possiblement modificada a posteriori. Faltaran els enllaços a les rutes properes, que també estem ampliant i creant: Dòlmens a Navès II//Fitxes del jaciments//Fotos dels jaciments.

 • 10/01/2024: Inserim al blog totes les fitxes dels jaciments visitats a Burgos: Fitxes del jaciments

 • 31/12/2023: Actualització de plànol. Tot i que anem inserint nous jaciments poc a poc, informem que hem posat una bona quantitat de cop, ara a la comarca nord-catalana, francesa, del conflent. són 6 dòlmens i 3 gravats: Localització dels jaciments

 • 22/12/2023: Ampliació i actualització de l'entrada de dòlmens a Rubió i Santa Coloma de Queralt, amb dues tombes més, una d'elles molt malmesa, però excavada, i reconeguda com a tomba de l'Edat del Bronze, un altre amb restes prou evidents i una ciutat ibera. Pel que ara el nom de la publicació serà: Dòlmens a Rubió i Santa Coloma de Queralt, i ciutat a Els Prats de Rei

 • 17/12/2023: Actualització d'una visita al vell mig del urbanisme de Gavà, parlem de les mines per galeria de Can Tintorer... les úniques mines de variscita de època neolítica trobades a Europa, i de les que el seu material extret s'han recuperat restes arreu del continent: Mines a Gavà//Fitxes del jaciments//Fotos dels jaciments.

 • 06/12/2023: Ampliació de la ruta a la ciutat ibera d'Ullastret, ara la ruta passa a ser el conjunt d'Ullastret, on pel moment visitem les dues ciutats importants, que es troben a 300/400 metres en línia recta, dues pedreres, una necròpoli, i esmentem la zona on es poden trobar diferents restes d'habitats peribles d'aquesta època, que òbviament, sense ser arqueòlegs, ni tenir la ubicació exacte, no els vam veure: Conjunt d'Ullastret//Fitxes del jaciments//Fotos dels jaciments.

 • 29/11/2023: Actualització de la publicació del dolmen de Ca l'Arenes. Un sepulcre del Neolític final inicis del Calcolític preciós, excavat i restaurat vers els anys 2006-2007, pel Grup de Prehistòria del Museu de Mataró: Dolmen a Dosrius//Fitxes del jaciments//Fotos dels jaciments.

 • 28/11/2023: Inserim 13 fitxes de la zona de Guadix, Granada, aquestes al terme municipal de Gorafe: Fitxes del jaciments

 • 23/11/2023: Petita ruta a Dosrius, Maresme, veurem un menhir estel·liforme i un sepulcre prou espectacular, un hipogeu. Creiem que provablement el menhir, molt provablement feia de senyalitzador d'aquest gran sepulcre col·lectiu, on segons hem pogut saber hi havia una gran quantitat de restes humanes inhumades al mateix moment, i amb senyals de violència... fa pensar en una provable guerra tribal: Hipogeu i menhir a Dosrius//Fitxes del jaciments//Fotos dels jaciments.

 • 23/11/2023: Publiquem una ruta al terme municipal de Valls de Valira, al nucli Bescaran, a l'Alt Urgell, Lleida. En aquesta veurem tres sepulcres, dels quals un és prou curiós, ja que podria tractar-se d'algun tipus de sepulcre de corredor, fet molt estrany a terres alturgellenques: Dòlmens a Valls de Valira II//Fitxes del jaciments//Fotos dels jaciments.

 • Ruta per terres de la Cerdanya, en concret avui anem al terme municipal Prullans, que és de la part de la Cerdanya que pertany a Lleida. Tot i que fa molts anys que vam fer la ruta, la recordem com a molt maca, i en la que vam fer una bona caminada per a visitar dos dòlmens i una cova, aquesta última utilitzada molt provablement com a habitat: Dòlmens i cova a Prullans//Fitxes del jaciments//Fotos dels jaciments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada