TRANSLATOR

dissabte, 12 de novembre del 2016

Menhirs a Roses IV

Anem a Roses amb la idea que els dos nous membres de la família, l'Arnau i l'Ànnia, "vegin" el seu primer megàlit. Després, si hi ha temps, anirem a veure un dolmen trobat recentment a Romanyà, el sepulcre de Can Reparat.

Arribant a Roses, anem a dinar, que amb els nens la logística és molt més llarga i complicada. Tot seguit anem a visitar de nou el sepulcre del Cap de l'home. Sent allà, valorem si anar a Romanyà i decidim deixar-ho per un altre dia, que ara es fa fosc molt ràpid i tenim un bon tros de camí... Decidim, però, anar a visitar els dos menhirs de Mas Marès. Es troben a la mateixa carretera que prenem per anar a la Creu d'en Cobertella (carretera a Cala Montjoi); seguim una mica més fins que trobem a mà esquerra un camp de vinyes i, just acabar el camp, veurem el gran monòlit de Mas Marès I.



El monòlit no es troba al seu lloc original... Segons tinc entès el van trobar estintolat, al vell mig del camp de vinyes que hi ha just al costat, tot i que per la fisonomia del terreny ben bé podria ser que d'un bon principi el seu emplaçament fos on es troba a l'actualitat, un xic més amunt d'on es va trobar caigut. Amida 2.95 metres d'alçada, per 0.80 d'amplada i 0.33 metres de gruix. El gran roc fou reaixecat el maig del 2006.

Havent aparcat el cotxe a la dreta de la carretera on hi ha un espai perfecte per deixar l'automòbil, ens apropem al menhir. Quan hi som, veiem uns 20 metres més amunt, el més petit menhir de Mas Marès II, amb unes dimensions de 1.14 metres d'alçada, 0.52 d'amplada i un gruix de 0.34 metres.


Amb la feina feta, tornem a casa, que es farà fosc en breus moments i els nens han de menjar.


Coordenades:

Menhir de Mas Marès I: UTM(ETRS89): 31T, 516759, 4678038
Menhir de Mas Marès II: UTM(ETRS89): 31T, 516778, 4678054

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada