TRANSLATOR

dissabte, 24 de novembre de 2012

Dolmen a Moià I

A la fi hem trobat el dolmen del Puig Rodó, i això que no era difícil. Però se'ns resistia.

El primer dia que vam anar a l'Estany, vam caminar i caminar, donant voltes i no el vam trobar. De tornada a L'Estany, vam aprofitar, ja que hi érem, i vam dinar al poble. El dia ventós i fred, et feia desitjar una bona i calenteta escudella (molt bona, de pagès). Per acabar l'excursió, en sortir de dinar, vam passar pel Monestir de Santa Maria de l'Estany, realment, molt recomanable!


El segon dia, vam decidir que era millor utilitzar les noves tecnologies, i val a dir que va ser bufar i fer ampolles, ens va portar directes, gràcies als companys de wikiloc.

Per arribar-hi cal agafar el GR-3 que passa per l'Estany, on podem deixar el cotxe. Caminem pel GR fins arribar al turó del Puig Rodó, meravellosa vista, per cert. No pugem al turó i el deixem a mà dreta, i quan l'acabem surt un caminet també a mà dreta, l'agafem i quan arribem a la primera corba, ens parem i mirem a la nostra esquerra, el dolmen és allà, dalt del turonet existent al costat esquerre de la corba (es veu des del camí). Just davant hi ha una bassa pels bombers.


Aquest és un sepulcre de cambra simple o pirinenca. La cambra en si fa 1.70 metres de llarg per 1.25 metres d'ample i una alçada conservada de 1.30 metres. Té un petit vestíbul de 0.92 metres de llarg per 1.13 metres d'ample i el túmul del sepulcre fa uns set metres de diàmetre. El dolmen data del Calcolític (2200 - 1800 a.C.).

A les excavacions fetes al megàlit, es va extreure variat aixovar de sílex i d'os, restes ceràmiques i quatre cranis humans

El dolmen té un gravat en forma de creu a la coberta, fet que indica l'intent de cristianització del megàlit, però el sepulcre també consta de diverses cassoletes prehistòriques.


El dia 16-12-2017, tornem a la zona amb en Manolo i la Fina, ja que ens havia arribat que l'havien restaurat i desbrossat el turonet on es troba.


Com es pot veure, realment l'havien restaurat i desbrossat, fet que ens va permetre admirar els seus gravats millor, tant els de dins de la cambra sepulcral com els de fora.


Val la pena fer-li una nova visita després de la restauració!


Coordenades:

Puig Rodó: UTM(ETRS89): 31T, 427639, 4633201

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada