TRANSLATOR

diumenge, 13 de gener del 2013

Dolmen a Folgueroles

Buff... A aquest li dediquem una entrada a part, tot i que el vam anar a visitar tornant de cerca dolmènica pel Baix Empordà. Està situat a Folgueroles, al costat de l'església de Sant Jordi de Puigseslloses. Les seves dimensions són tan exageradament grans que fins i tot es veu des de l'eix transversal (C-25).

Per arribar-hi, és tan fàcil com entrar a Folgueroles i seguir la senyalització per arribar a l'església de Sant Jordi de Puigseslloses. Es pot anar amb cotxe gairebé fins al mateix dolmen, per un camí de terra, vorejant els conreus. A la fi, s'arriba a un turó, em sembla recordar que després de passar una depuradora, allà deixarem el cotxe. A la part de dalt de tot d'aquest turó, de sòl molt estrany (entre pedra i sorra grisenca), es troba l'església, amb el dolmen que rep el mateix nom, al costat de la porta principal.


Aquest megàlit té una llargada d'uns 9 metres per 3'5 metres d'amplada i una alçada vora els 2,5 metres. Data del 2500 - 2200 a.C., i a la seva excavació, a part de les típiques troballes del Neolític, com ossos, cranis, dents humanes, etc., també s'hi van trobar peces de ceràmica de l'edat del bronze, dels romans, d'època medieval i diverses monedes de Joan II, Felip IV i ceràmiques del s. XVIII.


Coordenades:

Puigseslloses: UTM(ETRS89): 31T, 441694, 4644211

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada