TRANSLATOR

divendres, 26 de juliol del 2013

Dolmen a Collsuspina

Dia normal entre setmana, la Cris va a treballar i li agafar el "mono" de dòlmens. Si aneu seguint el bloc, ja sabreu que això en ella es traduieix en qualsevol visita ràpida a algun sepulcre.

Així doncs, quan plega de la feina em recull i anem per la C-17 fins la sortida de Taradell-Collsuspina-Moià. Passem Collsuspina i ens desviem cap a la urbanització de Puigsagordi fins a trobar la casa de la Collada, on agafarem el desviament de la dreta direcció el Serrat Rodó. Per aquest camí en el que es pot passar amb cotxe seguirem fins que desaparegui la cinglera de la nostra esquerra, on el camí es fa un pèl més ample i no gaire després trobarem tot d'esplanades de gespa amb un petit bosquet a mà dreta del camí. El dolmen de l'Espina es troba dins d'aquest bosquet.


Segons les excavacions fetes i les troballes aconseguides, el dolmen de l'Espina fou erigit al Calcolític (2200 - 1800 a.C.) i tenia unes dimensions de 2 metres de llarg per 1.50 d'ample i una alçada màxima de 2 metres. Avui en dia estar tot esfondrat, crec que per la irrupció del centre excursionista de Vic l'any 1920.


Coordenades:

L'Espina: UTM(ETRS89): 432019, 4629145

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada