TRANSLATOR

dissabte, 13 d’agost del 2016

Dolmen al districte de Prades VI

En aquesta visita a França, vam fer diverses rutes megalítiques, però el dolmen d'avui ens queda una mica apartat de les altres rutes, per això el posem a banda.

Per arribar al sepulcre és ben fàcil, arribes amb cotxe fins ell. Tot sortint de Vernet per la D27, direcció Saorra, a mig camí, a uns 2.8 quilòmetres de Vernet, veurem un camí sorrenc però ampli a la nostra dreta on hi ha una caseta de maons amb unes antenes, a poca distància de començar-lo. Per ell seguirem 2.2 quilòmetres més fins a veure, a la dreta de la pista, dins un tancat, el dolmen de Corbatorat o Coberturat.


Maco megàlit... La Cristina diu que és molt "fotogènic", òbviament falten diverses lloses (fou destrossat per una màquina que ampliava la pista els anys 1950), tot i ser catalogat com a dolmen simple. L'alçada conservada és de 1.25 metres i la seves dimensions internes són de 1.80 metres de longitud, per una amplada d'1.00 metre. La llosa de coberta fa 2.60 metres de longitud, 1.65 d'amplada i 0.50 metres de gruix, bon gruix tenint en compte que és la coberta.



Aquest dolmen fou restaurat el gener del 1982, quan reaixecaren la llosa de coberta, que es trobava estintolada a terra.

Una de les coses que ens va cridar l'atenció va ser el terra enllosat que té, clarament fet a posteriori de la seva utilització funerària (possiblement al 1982), però segurament en devia tenir un de molt semblant.


L'altra cosa que ens va sorprendre fou aquesta gran cassoleta a la seva coberta, de 16 centímetres de fondària per un diàmetre de 14 centímetres. També conserva una creu, avui en dia bastant difuminada, i que sembla, segons diversos autors, que podria no ser prehistòrica.


Amb aquesta visita, donem el dia per acabat i tornem a l'allotjament, demà seguirem amb els sepulcres i altre turisme per la zona.


Coordenades:

Corbatorat: UTM(ETRS89): 31T, 448014, 4712997

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada