TRANSLATOR

dijous, 28 de març del 2013

Dolmen a Espolla I

Per a acabar la Setmana Santa del 2013, ens acostem a Espolla i Garriguella a fer les últimes visites: cooperativa agrícola, Centre de Reproducció de Tortugues de l'Albera i, és clar, un últim dolmen. En triem un de fàcil i majestuós, el de la Cabana Arqueta, a Espolla.

Per a arribar-hi, agafem a Espolla la carretera GI-602 en direcció a Sant Climent Sescebes. Poc abans del quilòmetre 10,5 veurem a mà dreta el desviament cap el dolmen per una pista transitable en cotxe fins prop del dolmen. Nosaltres aparquem sota una olivera a la dreta del camí i enfilem cap al turonet on es troba el dolmen, ben indicat. Des de l'inici de la pista haurem recorregut uns 550 metres.


Aquest sepulcre de corredor fou construït cap el 2700 - 2.500 a. C. i les seves dimensions són uns 3 m de llarg per 2 m d'alçada i 2,2 d'amplada. Es conserva força bé, de fet, a les parts dreta i posterior del megàlit s'observen parets de pedra seca de la restauració realitzada a consciència l'any 1994 per GESEART.

La Cabana Arqueta és el primer dels monuments megalítics d'una ruta que permet visitar, sense gaire esforç, un conjunt de més de 15 elements escampats entre els termes municipals d'Espolla i Sant Climent Sescebes... per tant, hi tornarem!


Coordenades:

La Cabana Arqueta: UTM(ETRS89): 31T, 499024, 4692485

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada