TRANSLATOR

dissabte, 28 de desembre del 2013

Dolmen a Sant Llorenç Savall

Avui, excursió en busca de dòlmens prop de casa.

Anem fins a Sabadell, i d'allà agafem la carretera que porta a Castellar del Vallès, sense deixar la carretera general. Al final del poble de Castellar, la carretera rebrà el nom de B-124, que seguirem en direcció Sant Llorenç Savall. Deixarem Sant Llorenç, continuant per la carretera B-124, fins que trobem després del desviament a Granera (BV-1245), una zona ampla al voral esquerre de la carretera, amb un parell de rètols. Allà aparquem i ens posem a caminar pel camí que surt d'allà mateix. El seguirem fins que veiem que som sobre la cinglera, just allà, el camí es bifurca, i nosaltres agafarem el de l'esquerra (penso que està indicat), que és el més ruïnós i va vorejant la mateixa cinglera, fins que aquest s'acabi. Allà virem 90º a la dreta i comencem la pujada al turó de la Roca Sereny, per un petit corriol existent (tranquils no s'ha de pujar fins dalt de tot!!). En no gaires minuts de pujada, arribarem a un pla, on trobarem les restes del dolmen de Roca Sereny.


Aquest megàlit data, segons el panell informatiu, del Neolític Final - Calcolític (2500 - 2300 a.C.) i tindria unes dimensions mig suposades de 1.50 metres de llarg, per 0.60 d'amplada i 0.50 d'alçada. Com es pot veure es troba en estat ruïnós.

A la seva excavació, s'hi va trobar divers i variat aixovar, com ceràmiques, botons d'os, llàmines de sílex i restes de mínim 6 cossos humans.

Un cop fetes les fotografies i llegida l'explicació del dolmen per part de la Cris (és una mania que té!!), tornem al cotxe i ens dirigim cap a Granera, per a intentar trobar el dolmen del Cementiri de Santa Cecília per segona vegada, però no el vam trobar pas, ja el donem com desaparegut (tot i portar les coordenades, aquestes ens duen a un bosquet ple de pinassa on no hi ha cap roca que faci indicar la presència d'un megàlit).

Anem a fer una mica més de muntanya ja que hi som (que no tot són dòlmens), i tornem cap a casa.


Coordenades:

Roca Sereny: UTM(ETRS89): 31T, 418320, 4616228

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada