TRANSLATOR

diumenge, 12 d’abril del 2015

Menhir a Sant Hilari Sacalm

Avui farem una visita ràpida a un menhir a Sant Hilari Sacalm. L'excursió no era per a veure megàlits, volíem visitar el poble d'Osor, que ja havíem vist imatges per Internet i ens va fer gràcia.

Entrem a la capital de Les Guilleries tot anant per la carretera d'Arbúcies (GI-550), fins al punt on aquesta s'ajunta amb la GI-551 que ve a la nostra dreta. Just al davant, a una petita zona ajardinada, veurem el menhir de la Pedra Llarga... No vam buscar gaire, no!!


D'aquest roc no hi ha gaire a dir... només que va ser mesurat i re-aixecat l'any 1875 per J. Martorell, segons ell fa 1.80 metres d'alçada i 0.70 metres d'ample... jo diria que fa prop de 2.00 metres d'alçada visible, no el vaig poder mesurar (no portava els estris), i podria ser que si que fes els 0.70 metres d'ample. No se sap on era realment... però bé, no gaire lluny. El que tampoc se sap és si hi havia algun megàlit associat al menhir... al que jo dic que, i tant!!! Segurament destruït per la construcció de cases de Sant Hilari. A més, hem de tenir en compte que hi ha inventariada alguna cova, de molt difícil accés, molt propera.

Tornem al cotxe i ens dirigim a Osor, que es troba a 16 quilòmetres tot anant per la GI-542, que surt del mateix Sant Hilari. Tot anant per la carretera, trobarem a una corba un petit salt d'aigua, crec que per allà, per la part baixa de la muntanya, és on asseguren una cova prehistòrica.

Seguim un xic més i arribem a Osor... del poble, em va cridar l'atenció la gran quantitat de fonts que tenen, la veritablement preciosa riera que hi ha i la pau i tranquil·litat amb la que viuen.


Arquitectònicament, no és d'aquells pobles que diguis preciós, però s'ha de reconèixer, que els ponts sobre les rieres i molts raconets del poble són realment maquíssims. Hi ha una ruta circular marcada als carrers indicant els llocs més interessants de la població.

Per acabar, només dir que la població l'any 2012 era de 452 habitants, però no és un poble condemnat a l'extinció... tenen escola.



Coordenades:

Menhir de la Pedra Llarga de Sant Hilari: UTM(ETRS89): 31T, 459839, 4635664

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada