TRANSLATOR

diumenge, 31 de desembre del 2017

Menhir al districte de Béziers I

Aquí va la ruta més ràpida de fer del blog o potser no, però "vaja" rapideta, rapideta. Només ens hem de dirigir a l'ajuntament d'Adissan, i veurem en el petit jardinet que hi ha a la cantonada el menhir de la Peyre Plantade o de la Roque.


S'ha de dir que la seva existència a dia d'avui és gràcies al consell municipal del poble, ja que el megàlit estava considerat com un vulgar roc i a sobre fou trencat per la meitat per un tractor a l'encreuament de camins on es trobava originalment. El consell municipal, amb l'ajut i assessorament d'experts en la matèria, el va reconstruir i feren una còpia que és la que es pot veure davant l'ajuntament des del 2012.

Els estudis fets al megàlit determinen que és datat de fa uns 5000 anys, o sigui vers el Neolític. És construït en basalt, un tipus de roca que no es troba a les rodalies... el jaciment d'aquest material més pròxim es troba a 2.5 quilòmetres del lloc plantat originalment, pel que el menhir va ser prehistòricament transportat.

El monòlit te unes dimensions d'1.60 metres d'alçada i consta d'un gruix de 0.55 a la part superior i de 0.45 metres a la base.

 
Coordenades:

Menhir de La Peyre Plantade: UTM(ETRS89): 31T, 534583, 4820329

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada