TRANSLATOR

dimecres, 8 d’agost del 2018

Cròmlec al districte de Zürich I

Seguim de vacances a Suïssa i avui canviem d'allotjament. Dormirem prop de Zug i el seu llac, al sud de Zürich, i aprofitem l'avinentesa per a acostar-nos a un dels cims del nord de la ciutat, el Käferberg (o Chäferberg), per a visitar un curiós cròmlec situat a un dels pulmons verds de l'urbs.

Per a arribar-hi, el que podem dir és que cal seguir les indicacions cap a Oerlikon i, específicament, cap a el Käferberg, zona d'esbargiment natural de Zürich. Un cop a aquest turó, buscarem el club de tennis i el restaurant Tessin Grotto. Poc abans d'arribar-hi, a mà dreta podem trobar una cruïlla de camins i hem d'agafar el de més a la dreta, anomenat Hasenrain. Seguint aquest còmode camí durant 340 metres, arribarem a una zona d'esbarjo al costat d'un llac, i, just darrere, es troba el buscat cròmlec.

Ubicat ara en un entorn idílic, aquestes no són ni la seva ubicació ni la seva distribució originals. L'any 1953, es van trobar entre 15 i 20 rocs durant la construcció d'uns dipòsits d'aigua situats a uns 200 metres de distància i soterrats uns 50 centímetres, i van ser preservats per l'oficina forestal de la ciutat. L'arqueòleg Amadeus Weiss va assabentar-se de la troballa massa tard i no va ser a temps de poder veure la disposició original dels megàlits. El 1978, un especialista en cristal·lografia, el doctor Kurt Bächtiger, va certificar que el tipus de pedra constructiu dels menhirs (greis de Knauer) era massa dur com per a haver adquirit aquestes formes de manera natural, pel que havien de ser obra de mans humanes. Tot i això, hi ha dubtes del seu origen prehistòric. El moment en què 5 dels rocs van ser recol·locats en cercle amb un altre menhir al centre també és dubtós, ja que no hem trobat quan es va fer.

Visitat el cròmlec, seguim camí cap a Zug, que el temps avui no acompanya, així que ens instal·larem a la nova "llar" amb més calma.


Coordenades UTM(ETRS89):

Käferberg Steinskreis: 32T, 463950, 5250121

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada