TRANSLATOR

dimarts, 16 de juliol del 2024

Dolmen al districte de Sarlat la Canéda II

Avui només veurem un sepulcre, i el publiquem sol, ja que els altres jaciments que vam visitar són lluny. La resta del dia, vam estar veient el bonic (tot i que, pel nostre gust, massa turístic i massificat) poble medieval de Sarlat, i tota la tarda de piscina i jocs amb els petits de casa (que ja no són tan petits).

Sí, només un dolmen, però ens va fer il·lusió de veure, ja que era el primer sepulcre de la Dordogne. També van ser els primers de Corrèze abans d'ahir, però havíem vingut per a veure quelcom de la Dordogne i avui ho fem realitat amb un dolmen situat al municipi de Vitrac. Visitarem el sepulcre de Pierre du Diable, Peyrelevade o Griffoul.

Per arribar-hi, és tan fàcil com sortir de Sarlat la Canéda, direcció sud-oest per la D46, fins a trobar una illeta de la que sortirem per la primera sortida direcció Bergerac, entre d'altres, tot prenent la D57. Als 1.8 quilòmetres d'anar per ella, ens desviem a la nostra esquerra, emprenent una nova carretera que ens deixarà en uns 870 metres davant del que queda del sepulcre. Nosaltres vam aparcar el cotxe 75 metres abans, on hi una zona a l'esquerra de la carretera on pots deixar el cotxe i fer el que queda a peu.

No hem trobat informació arqueològica d'aquest jaciment, encara que, com s'observa, té molta pinta de ser només la coberta d'un dolmen; de fet, això sí que ho hem vist a diferents webs d'internet. El que sí hem trobat és que és patrimoni i monument nacional francès des de l'any 1910. Ells mateixos el consideren un monument Neolític. Pel nom, podem intuir alguna llegenda amb el diable pel mig, però és ben curiós no trobar res més, ni tan sols les dimensions de la llosa, d'aquest dolmen classificat com a monument francès i tan accessible.


Coordenades UTM(ETRS89):

Pierre du Diable, Peyrelevade o Griffoul31T 358159 4967977

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada