TRANSLATOR

dilluns, 24 de juny del 2013

Dolmen a Palafrugell

Continuant amb el cap de setmana llarg de Sant Joan, aprofitem una estona del matí "ressacós" després de la revetlla per a fer una passejadeta sota l'ombra del bosc. Mentres, els nostres companys decideixen anar a les 12 del matí a la platja a torrar-se amb els guiris. De fet, dic passejadeta ja que el dolmen de Can Mina dels Torrents es troba només a quinze minuts del càmping on ens allotjàvem. 

Ens situem a l'oficina de turisme de Llafranc i enfilem carrer amunt cap a la muntanya, primer cap a la dreta cap al carrer Santa Rosa i just després a l'esquerra prenem el carrer Mossèn Rafael Duran. Sense deixar-lo, el carrer canviarà de nom i passarà a dir-se Amadeu Vives. Arribarem als apartaments Cipper, on haurem de deixar el cotxe i continuar el carrer que ara es converteix en camí senyalitzat amb marques blanques i grogues del sender PR C-107. El seguirem fins que trobem uns camps a la dreta. Quan el camí fa una corba cap a la dreta i veiem les restes d'una casa, ens hem d'endinsar a la pineda per a trobar el dolmen de Can Mina dels Torrents. Sincerament, nosaltres vam fer unes quantes voltes abans de trobar-lo, però, com a indicació, en entrar a la pineda, tirar cap a la dreta! 


Es tracta d'un sepulcre de cambra poligonal sense corredor, tot i que podria haver-ne tingut. Pel que fa a les seves dimensions interiors, fa 2,10 metres de longitud per 1,60 d'amplada i només 90 centímetres d'alçada. Tot i això, es pot observar que a l'interior la roca natural ha estat rebaixada per a guanyar fondària. Està datat dins el Neolític Mig, concretament entre el 3400 i el 3000 a.C.


Després de la visita cultural, tornem cap el càmping a fer una capbussada a la piscina mentre arriben els gamba-companys de la platja!


Coordenades:

Can Mina dels Torrents: UTM(ETRS89): 31T, 515818, 4639059

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada