TRANSLATOR

diumenge, 30 de juny del 2013

Dolmen a Centelles

Ruta de matí de diumenge per anar a dinar a casa, seguint part de l'itinerari de la ruta dels molins de l'Ajuntament de Centelles.

Anirem fins a Centelles i aparcarem el cotxe al polígon industrial La Gavarra. Des d'allà baixarem a veure, tot travessant el polígon i anant cap al torrent, la maca masia del Molí de la Llavina. Només la veurem des de fora perquè no portem visita concertada, però actualment s'hi elaboren formatges i, si es truca abans, es poden degustar i comprar. Tornem cap amunt i al final del camí, agafem el camí principal cap a l'esquerra; seguim les marques de la ruta dels molins per anar a la Font Grossa i el Salt del Purgatori. Per sort, el camí no és difícil perquè l'esforç no va valer la pena... la nostra visita va ser a l'estiu i el salt anava del tot sec.

Tornem al camí principal i continuem avançant una llarga estona fins a arribar al Mas Ollic. El passarem de llarg i seguirem rectes al primer desviament i veurem que arribem a uns prats. Travessarem el primer prat fins a arribar a una renglera d'arbres, amb un camí desdibuixat sota seu. Seguirem el camí, cap cop més desdibuixat, fins a arribar a un bosquet. Dins seu i prop de la cinglera del Rosell, trobarem la petita tomba de l'Ollic.


Aquest dolmen, de tipus cambra pirinenca, té unes dimensions d'1 metre per 0.80 i 1.10 metres d'alçada. L'any 2009 va ser parcialment reconstruït per l'actual propietari del Mas Ollic, ja que es trobava mig desmuntat. Pel que fa a l'època de construcció, està datat dins del Calcolític, 2200 - 1800 a.C.


Coordenades:

L'Ollic: UTM(ETRS89): 31T, 436771, 4625941

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada