TRANSLATOR

divendres, 26 de juny del 2015

Dolmen a Baix Pallars - Peramea II

Aquest cap de setmana tornem al Pallars Sobirà, encara que després va resultar que la ruta a peu més decent, la vam fer a l'Alt Urgell.

Però vam visitar un sepulcre prop de Peramea, bé, el que vam poder veure... però això sí, amb la posterior cerveseta gelada al bar del poble... que amb la calor que fa aquests dies, el refrigeri és necessari més sovint de l'habitual.

El sepulcre es localitza tot anant com si anéssim al sepulcre de la Cabana Mosquera, que vam visitar en la ruta Dolmen a Baix Pallars - Peramea. Passem de llarg el sepulcre de l'IKEA, que li dic jo, aturant-nos pocs metres després d'una corba d'uns 90 graus a l'esquerra, on hi ha una entrada als camps tancada per un filat dels típics del bestiar. Hem d'anar a peu, travessant aquest filat. A partir d'aquí, és millor anar seguint les coordenades, ja que el sepulcre es troba al bell mig d'un dels prats que hi ha de baixada.


Això és el que es veu del dolmen de les Esplanes. No vam poder veure res més ja que l'accés fins a ell és totalment impossible. Es troba sobre un túmul d'esbarzers, i quins esbarzers tu!! Són tirant a arbres!!

Fins ara no hem trobat informació del megàlit, i òbviament, ni tant sols el vam mesurar. Seguirem buscant i actualitzant.


 Coordenades:

Esplanes: UTM(ETRS89): 31T, 339114, 4686846

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada