TRANSLATOR

dimarts, 31 de març del 2015

Dolmen a La Pobleta de Bellveí

Després de pujar fins a la Cabana del Moro de Reguard, anem a agafar forces a La Pobleta de Bellveí, a l'inici de la maca Vall Fosca. Però hi ha un problema... a aquestes terres es menja massa bé i sentim la necessitat de cremar una mica d'energia després de dinar. Solució? visitar el dolmen de la Cabaneta d'Envall, situat al nucli d'Envall, a només 3 quilòmetres de La Pobleta.

Per a arribar-hi, a La Pobleta, agafem la pista asaltada que porta a Envall i deixem el cotxe a la seva part alta, entre una casa en runes i un amuntegament de material de construcció. Anirem cap a una caseta situada a la nostra dreta i trobarem el corriol que hem de seguir darrere d'ella. Per a arribar al dolmen no té pèrdua, ja que l'estret corriol està senyalitzat amb marques liles i no té bifurcacions. Després de fer poc més d'un quilòmetre i remuntar més de 200 metres, arribem a una petita esplanada on trobem el bonic megàlit de la Cabaneta d'Envall.


Aquesta cambra pirinenca, redescoberta el 2007, té una longitud de 2,50 metres i una amplada de 1,30 metres. Pel que fa a l'alçada, és difícil de determinar, ja que només conserva dues lloses dretes i la resta han caigut, però sembla que no devia superar els 1,50 metres. Està formada per blocs de conglomerat. Conserva part del túmul i el cròmlec que el delimitava, d'entre 4,70 i 6,20 metres de diàmetre.

Segons els estudis, la Cabaneta va ser erigida a l'Edat del Bronze, cap el 1500 a.C.

Dic que la Cabaneta va ser redescoberta, ja que es troba a la part més alta del Serrat de la Cabaneta... i amb aquest nom, se suposa que ja devien conèixer aquesta Cabaneta, no?

Després de visitar el megàlit i beure un bon glop d'aigua per a mitigar la set que dona pujar al turó estant a 30 graus, emprenem la tornada!


Coordenades:

Cabaneta d'Envall: UTM(ETRS89): 31T, 334883, 4691002

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada